Музеј Арп / Рицхард Меиер & Партнерс

Anonim

Музеј Арп / Рицхард Меиер & Партнерс

Љубазношћу Рицхарда Мејера и партнера Архитекте, Роланд Халбеа

  • Архитекте

    Рицхард Меиер & Партнерс

  • Локација

    Роландсецк, 53424 Ремаген, Немачка

  • Директор је наплаћен

    Рицхард Меиер

  • Дизајнерски партнер

    Бернхард Карпф

  • Пројецт Арцхитецт

    Стефан Сцхеибер

  • Дизајнер

    Бернхард Стоцкер, Мицхаел Тханнер

  • Ассоциате Арцхитецт

    Ехренсбергер & ОертзАрцхитектен

  • Принципал

    Маттхиас Оертз

  • Сарадници

    Цлаи Цоллиер, Јамес Лухур, Аарон Ваден-Иоуманс

  • Администрација сајта

    Тхомас Бохлинг, Марцо Тхеил, Тхило Бергманн

  • Структурни инжењери

    Буро Хапполд, Драхеим Ингениеуре

  • Геотехнички инжењер

    Диетрицх Бератенде Ингениеуре Витт, Јехле & Криецхбаум

  • Машински инжењер

    Зибелл - Виллнер & Партнер Фреиландер & Партнер

  • Инжењер електротехнике

    Муллер & Блехер

  • Консултант за осветљење

    Муллер & Блехер, ЛицхтДесигн, Зумтобел Стафф

  • Акустични консултант

    Трумпер - Овератх - Хеиманн - Ромер, Ингениеургеселлсцхафт фур Баупхисик

  • Клијент

    Министарство финансија Рхеинланд Пфалз, Арп Мусеум Бахнхоф Роландсецк

  • Представник клијента

    Ландесбетриеб Бау Кобленз

Опис текста који су обезбедили архитекти. //вимео.цом/18753818

Дизајн Арп музеја представља беспрекорну интеграцију спектакуларне локације зграде са музејском мисијом да представи рад дадаистског мајстора Ханса Арпа и његовог круга. Једна од јединствених карактеристика региона у којој се налази музеј је серија средњовјековних двораца који се простиру на 35 километара од реке Рен. Музеј Арп, који се налази на шумовитом поду са погледом на Рајну, намијењен је да одговори и понови облике ових прелепих реликвија.

Љубазношћу Рицхарда Мејера и партнера Архитекте, Роланд Халбеа

Видео и цртежи музеја Арп у Ремаген-Роландсецк, Немачка након паузе.

Редослед улазне структуре не почиње у музеју, већ на бази планине на обали, на старој железничкој станици која се користи од 1960-их као изложбени простор. Најнижи ниво станице функционише као главни улаз у нову музејску зграду, до којег постепено долази низ пажљиво модулираних тунела и вратила који се у нову зграду пролазе и пролазе кроз планину.

Љубазношћу Рицхарда Мејера и партнера Архитекте, Роланд Халбеа

Прва од ових подземних секвенци почиње из овог лобија, што води до 40 метара дугачког тунела, освијетљеног двоструким континуалним опсегом светлости - који се протеже под земљу под жељезничком стазом до изложбеног павиљона који стоји независно од главне музејске зграде . Скромни павиљон садржи полиране бетонске подове и дискретно прорезане светиљке; Поред пружања поможног привременог изложбеног простора, павиљон такође успоставља осећај очекивања и неизвјесности који се додатно ојача сљедећим низом, који се материјализује као други подземни тунел, овај пут 35 метара дуг и завршава се на дну драматичног 40 метара - висока осовина са приступом два стакла затворена лифта. Ови лифтови се спуштају кроз осовину до конусног торња изнад степена. Овде прозирни зидови торњеве осветљавају осовину и лифтове, уз додатну осветљеност и наговештаје погледа пружених прозирним стаклима у зидовима кула. На врху торња, лифтови се отварају на 16 метара дугачак, затвореног стакла, који представља завршну фазу секвенцијалног шеталишта у музеј.

елеватионс

Улаз у приземље музеја налази се десно са слободним степеништем који води до доњег и вишег нивоа, а лево празним погледом на доњи ниво лобија. Поред предворја, који пружа посјетитељима могућност одмора и одмора, нижи ниво има учионицу, административне канцеларије, услужне установе и приступ за транспорт и примање умјетности. У ствари, велики лифт лифта, дизајниран да олакша кретање уметности, такође функционише као лифт за посетиоце и пружа галванизирајуће језгро око које се организују галеријски простори на тлу и горњим спратовима. Прецизније, на нивоу земље, ови простори укључују две велике галерије са приступом двема терасама, као и мању затворену галерију. Простори на горњој етажи распоређени су на исти начин као у приземљу; Међутим, умјесто отварања на терасама, двије велике галерије на горњем спрату заузимају наизглед слободно плутајућу платформу подупрту стубовима, тако да они гледају галерије приземља на источним и западним ивицама. Двије главне галерије на горњим нивоима осветљене су са горње стране плафоном који се састоји готово у потпуности од застакљивања, са серијом од алуминијумских отвора за подешавање ширине од 2 метра пружајући потпуну дневну светлост или дневну светлост модулираним вештачким светлом. Сличан, иако непокретни, жалузински систем заузима застакљену фасаду двоструке висине окренути према Рајни, отварајући музеј на прелеп поглед на околну долину.

тлоцрт

Дизајн Арп музеја представља јединствену и беспрекорну интеграцију историје, уметности, архитектуре и природе. Налазе на брду, међу скуповима средњовјековних двораца, са историјском пругом на страни Рхине банке, представљао је изазов и прилику да доведе модерну текстуру у историјску структуру Роландсецк-а.

Љубазношћу Рицхарда Мејера и партнера Архитекте, Роланд Халбеа

Употреба железничке станице као портала и дизајн улазне секвенце је интегрална за овај идеал односа између унутрашњости и екстеријера, прошлости и садашњости. Путовање кроз изложбене просторе у железничкој станици, кроз тунеле и осовине у торањ и преко моста, чини искуство уласка у музејско искуство у целини. Двострука застакљена фасада и прозирни квалитет доносе светлост и изузетно окружење у простор.

Љубазношћу Рицхарда Мејера и партнера Архитекте, Роланд Халбеа

Популар Постс

Опширније