Барн 2.0 / УТАрцхитецтс

Anonim

Барн 2.0 / УТАрцхитецтс

  • Архитекте

    УТАрцхитецтс / Тим Бауерфеинд, Хеннинг вон Ведемеиер

  • Локација

    Берлин, Немачка

  • Сарадници

    Маттхиас Лотсцхер, Ралф Груберт

  • Инжењеринг

    Пицхлер Ингениеуре Берлин

  • Клијент

    РЗБ еВ

  • Област

    1000.0 м2

  • Година пројекта

    2009

  • Фотографије

    Улрицх Сцхварз

Опис текста који су обезбедили архитекти. Фарма је претворена у центар за обуку за столаре и рестораре који управља Центар за обнову у Берлину. Имање, смештено у јужном делу Берлина, основано је као плантажа у 18. веку. Током 19. вијека кућа је изграђена на темељима некадашње зграде, која се продужава два пута касније. Током ДДР-времена зграда је дегенерисана, на дворишту приступа су срушене штале и умјесто тога су га окупирали гаражни објекти. Подрум куће је прешао, кров и фасаде су обновљени. Уз рестаурацију унутрашњих дрвених арматура изложени су и дограђени древни зидови и стропне слике.

Уз рушење гаража нова зграда радионице ствара оригинални у-облик зграда око дворишта. Собе у школама за администрацију и обуку налазе се у фарми. Обука занатлија се одржава у радионици. Радионица је дизајнирана као зграда која се отвара према дворишту и на фарми.

Спољашња геометрија се снажно односи на стару фарму, док је радионица нижа у висини. Због тога се кућа и даље признаје као главна зграда композиције, док се нова зграда вратила и појављује се као отворена шкољка са унутрашњим повезивањем са двориштем.

Фасада и кров радионице чине континуирану површину која је умотана изнад историјског дворишта како би створила отворену дворану. Уграђени екстеријер, машинска сала и занатски студио у мезанину одвојени су стакленим зидовима како би подржали комуникацију између полазника и понудили поглед у двориште из свих крајева куће.

Док су фасаде према фарми и дворишту застакљене пуне висине, улична фасада је претежно затворена и структурисана само вертикалним прозорским прорезима. На дворишту метални кров пресвуче до четири метра како би се створила заштита од сунца и времена, као и за заштиту звука према сусједству. Простор испод кровног крова се користи за привремене депозите, а такође и као радни простор, за наставне лекције или одмор у току лета.

Радионица је јефтина дрвна конструкција, ојачана подним шпалом и степеницама. Сви материјали су једноставног поријекла: фасадне и кровне површине имају спољне металне плоче изнутра и обојене картонске плоче изнутра. Све површине изнутра су смрчевог дрвета. Обе зграде загревају централно гријање на дрва, испуњене остатком дневне производње.

Популар Постс

Опширније