Спољни простори у Гуимараес / Питагорас Гроуп

Anonim

Спољни простори у Гуимараес / Питагорас Гроуп

  • Архитекте

    Питагорас Гроуп

  • Локација

    Гуимараес, Португал

  • Област

    12000.0 м2

  • Година пројекта

    2009

  • Фотографије

    Луис Ферреира

Опис текста који су обезбедили архитекти. Пројекат је настао због потребе додавања 12.000 м2 земљишта састављеног од дрвета од храстова дрвећа у разумном стању, до постојећег стамбеног простора на парцели од 4.000 м2, која је до сада била одвојена јавним стубиштем ширине 4 м.

Он ствара нови ниско-приступни приступ са пута, који би постао главни улаз у кућу, елиминишући постојећи приступ направљен на високом земљишту, 24 м више.

Важно је да се то третира као пут рекреативног карактера који прелази велики део земље, који је повезан са пјешачким стазама и користи се од постојећег извора, претварајући воду у један од структурних елемената врта.

Пројекат је резултат функционалне и структурне мотивације. Концепти који га дефинишу су идеја, структура и облик. Пејзаж и архитектура се сматрају истим.

Планиране су зидови, косине, рампе; путеви се постављају у хијерархијски поредак; воде су усмерене на ново језеро. Регенерација пејзажа предложена је кроз конституисање интегрисаног система биљних постеља који се уклапају са пејзажом.

Материјали, врсте, текстуре и изванредне боје мотивисане неким апстрактним инспирацијом комбиноване су у области у којој се истражују односи између природног и вештачког. Да бисмо завршили, надамо се за место које успоставља емпатију комуникације са чулима.

Популар Постс

Опширније