Салт Репоситори / Ергиноглу & Цалıслар Архитектура

Anonim

Салт Репоситори / Ергиноглу & Цалıслар Архитектура

  • Архитекте

    Ергиноглу & Цалıслар Архитектура

  • Локација

    Истанбул, Турска

  • Дизајн тим

    Керем Ергиноглу, Хасан Ц. Цалıслар, Фатих Кариптас, Емре Еренлер, Елмон Пекмез, Туркан Иıлмаз

  • Клијент

    Медина Тургул ДДБ

  • Извођач радова

    Ергиноглу & Цалıслар Архитектура

  • Област

    3000.0 м2

  • Година пројекта

    2009

  • Фотографије

    Цемал Емден

Опис текста који су обезбедили архитекти. Проведен је обиман пројекат рестаурације и ревитализације како би се групацији рекламних агенција "Медина Тургул ДДБ" преселила у спремиште соли које су изнајмили. Ова 170-годишња зграда је раније била у власништву ТЕКЕЛ-а (Турска државна алкохолна пића и дувански монопол) и налази се у изграђеном, некадашњем индустријском округу Касимпаса. Изазов рестаурације је био да максимизира функционалност док задржава оригинални карактер структуре.

Садржај 5 одвојених специјализованих компанија, са заједничким операцијама грејања, план парцела је морао да дозволи да свака јединица постане на свом простору, док се такође лако повезује са колегама у сестринским јединицама. Решење је било да се изгради низ повезивања меззанинских пода који интегришу различите просторе и значајно повећавају радни простор. Ово је учињено без нереда или на било који начин структурно нарушавање моћне природе постојећег простора, својим дебелим каменим зидовима и високим галеријама од 10 метара. Радна подручја различитих одељења и јединица предузећа су дизајнирана око ових галерија. Секундарна структура у стаклу и челику створена је без додиривања оригиналних камених зидова и поштовања осећаја ваздушне празнине првобитног простора.

тлоцрт

Сва електромеханичка инсталација је дизајнирана да прође кроз консолидоване кровне конструкције. Да би се заштитила оригинална структура зграде, сва аспекти камених зидова су се испирала и консолидовала са решењима која су формулисана након иницијалне хемијске анализе. Разорени и оштећени делови зидова су пажљиво обновљени.

Резултат је зграда која је погодна за савремене креативне послове, са разним садржајима простора за састанке од неформалног до формалног, лаког интер-јединичног повезивања и сензације индивудног размишљања.

Популар Постс

Опширније