Виртуелни поглед у кући студије случаја # 7 Тхорнтон М Абелл

Anonim

Виртуелни поглед у кући студије случаја # 7 Тхорнтон М Абелл

Седма кућа у програму Студије случаја Артс & Арцхитецтуре је саграђена уз стварне клијенте: породица од три са креативним хобијима. Резултат, дизајниран од Тхорнтон М Абелл, је флексибилна кућа са карактеристичним функционалним карактером.

Кућа се уредно дели на три одвојена подручја: лево од улаза, радни простори чине готово пола целог плаца, са живим и спавањем са десне стране и проширујући се у врт. Клизне плоче између пространог централног рецепцијског / трпезаријског простора и удобног дневног боравка стварају опцију приватности или додатног простора, по потреби, са терасом и спласх базеном који пружају додатне могућности летње забаве. Мала површина за садњу поред клизних врата замагљује линију између унутрашњег и унутрашњег простора.

Иза врата је мали ходник који се повезује са двије спаваће собе и заједничким купатилом. Ово подручје је одвојено од стамбеног простора зиданом зидом (а не дрво које ствара друге унутрашње зидове у овој кући), обезбеђујући мирноћу. Свака спаваћа соба има стаклене зидове од стакла до стропа, које се отварају на терасу у задњем делу.

У радном простору је могуће видети специфичне потребе породице. Више клизних панела с лијеве стране улаза отвара се у студију која може да удвостручи као гостинску собу, са низом помоћних соба ван прикључења на кухињу. Најмање једна од тих соба би требало да буде коришћена као мрачна просторија за хоби оца о фотографији, али гледано као чајна кухиња и са тоалетном / тушем собом, та студија / соба за госте такође постаје потпуно независан простор за госте.

Сама кухиња је пријатно дружење, са сунчаним кутом за доручак и вратима која воде до велике затворене и затворене терасе за благовање. Са две просторије смештене поред те терасе и поред гараже, ова вањска површина значајно доприноси корисном животном простору куће, бар у добром времену - али тада, ово је јужна Калифорнија.

Љубазношћу архилогије

Док је толико пројеката Студије случаја искористило изванредну локацију са драматичним погледом, ова кућа је изграђена на равној парцели без погледа. Али, наравно, и даље је имало користи од везивања сунчеве светлости ЛА. Изграђен у типичном Мидцентури модерном стилу, Абелов афинитет за светлост се показује у великим прозорима за прозоре и стакленим клизним вратима, тако да су преовлађујући у програму, као иу централном прозору - Абел воли стаклени кров - стварајући светао бун за живот област; другачији приступ истој познатој западној обали преокупираности "доводећи унутра споља".

Користио је хладну шему боја (са теалом, зеленом и сивом бојом, цементним подовима и природним брезовим дрветом) како би одразила светлост и балансирала топлу калифорнијску климу, а окружила спољна подручја дрвене ограде. Прођите кроз Арцхилогиц 3Д модел и уживајте у осећању светлости кроз овај дом.

Не пропустите Арцхилогицове друге моделе Цасе Студи Хоусес и семинални пројекти који се деле на АрцхДаили-кликните овде да их све видите!

Популар Постс

Опширније